Ćureće meso izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i začiniti karijem. Na istanjenu šniclu dodati spanać, trapist i šunku i urolati meso. Rolnicu obložiti slaninom i uviti u foliju. Krompir iseći na četvrtine i izmešati sa crvenom mlevenom paprikom. U podmazanu tepsiju staviti pripremljeno meso i okolo poređati krompir. Peći u rerni na 180 stepeni, 40 minuta. Servirati uz ražani hleb.
Ovaj obrok sadrži veću količinu kako ukupnih, tako i zasićenih masti u odnosu na preporučeni dnevni unos, te se stoga svim osobama koje vode računa o unosu masti prepuručuje da prilagode količinu slanine, trapista i šunke u receptu, u skladu sa preporukama koje su dobili od svog lekara.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 690 kcal
Natrijum - 1420 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 138 mg
Belančevine - 54 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 5 g