Ćuretinu istanjiti tučkom za meso, posuti rendanim sirom i uviti. Meso ispeći na prethodno zagrejanom ulju, izvaditi ga i u tiganj dodati seckane kozice, propržiti i naliti belim vinom. Kozice dinstati nekoliko minuta, pa dodati neutralnu pavlaku i začiniti. Sitno seckanu šargarepu propržiti na ulju, dodati blanširani brokoli, kuvani pirinač i začiniti. Ćuretinu servirati na pirinču sa povrćem, preliti sosom od kozica, posuti peršunom i poslužiti uz ražani hleb.
Ćuretina je odličan izvor visokovrednih belančevina, a ima manju energetsku vrednost i od piletine – 100 g bele, krte ćuretine ima samo 115 kalorija. Osim vitamina B6, niacina, gvožđa i cinka, sadrži i važan antioksidant – selen.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 695 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 126 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 347.5 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3 g