Ćuretinu iseći na šnicle, začiniti i ispeći na maslinovom ulju. Dodati isečene šampinjone i kiselu pavlaku, promešati i dinstati, zajedno sa mesom, par minuta. Pred kraj kuvanja dodati na kockice isečenu gorgonzolu i skloniti sa vatre, da se rastopi.. Servirati ćuretinu sa šampinjonima uz bareni pirinač.
Istraživanja sprovedena poslednjih godina su pokazala da su pečurke, bilo sveže ili kuvane, u različitim godišnjim dobima, dobar izvor različitih vrsta dijetnih vlakana, uključujući hitin, za koji se veruje da smanjuje nivo holesterola u krvi i beta-glukan koji ima blagotvorno dejstvo na zdravlje srca i krvnih sudova.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1.5 g