Crni i beli luk sitno iseckati, šargarepu iseći na kolutove, paradajz na kriške, krompir i papriku na kockice. Meso isečeno na kocke propržiti na malo ulja, posoliti i pobiberiti. Dodati crni luk, šargarepu, krompir i beli luk. Dinstati 5 minuta, pa naliti supu i vino. Zatim dodati lovorov list, paradajz i ruzmarin, te još malo prodinstati. Presuti u vatrostalnu činiju i kuvati u rerni 30 minuta na 180*C. Pečurke iseći na četvrtine i propržiti ih 5 minuta u nauljenom tiganju, pa ih pomešati sa barenom testeninom. Servirati taljatele sa pečurkama uz ćureći parikaš iz rerne
Zbog svog karakterističnog mirisa ruzmarin se koristi kao začin brojnih jela, pretežno u mediteranskim zemljama. U veoma malim količinama dodaje se i u specijalitete drugih nacionalnih kuhinja.
Porcija za odraslu osobu - 730 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 315 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 365 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 157.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 4 g