Ćuretinu iseći u šnicle, istanjiti tučkom za meso, začiniti i filovati feta sirom i sušenim paradajzom. Urolovati, peći na ulju i puteru, a zatim naliti belim vinom i vodom i kuvati oko 15-ak minuta. U činijici razmutiti brašno sa malo vode. Sipati u tiganj sa mesom i zgusnuti saft. Rolnice poređati u vatrostalnu činiju i zapeći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 200*C. Servirati ćureće rolnice sa fetom i sušenim paradajzom uz prilog od barene testenine posute svežom mentom.
Dobro konzerviran (lat. conservare - sačuvan), paradajz je čak bolji od svežeg. Kada se paradajz suši stvara se jedan organski ugljeni hidrat, odnosno šećer - fruhis. Na osnovu nekih istraživanja smatra se da bi to moglo da bude sastojak koji predupređuje ili čak pomaže u borbi protiv raka prostate.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 104 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 1.5 g