Batake posoliti, pobiberiti, začiniti hmeli sunelijem, crvenom mlevenom paprikom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.
Patlidžane iseći po dužini, kratko izgrilovati i izvaditi sredinu. Rastopiti puter, dodati sredinu patlidžana, iseckanu papriku, šampinjone i ljutu papričicu. Kratko prodinstati, a zatim dodati kukuruz šećerac. Preliti sokom od paradajza, promešati i smesom napuniti patlidžane. Zapeći patlidžane 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Servirati batake sa zapečenim patlidžanom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 34 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 113 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 322 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 56.5 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Natrijum - 161 mg
Vlakna - 3.5 g