Lepinje preseći na pola i svaku polovinu premazati puterom.
Zagrejati lepinje u rerni 6-7 minuta na 180*C.
Zagrejati ulje i jaja ispeći „na oko“.
Na zagrejane lepinje staviti po 2 lista slanine, listove zelene salate i jaje.
Servirati uz čeri paradajz i čokoladno mleko.
Zbog visokog sadržaja masti ne preporučuje se osobama koje iz zdravstvenih razloga moraju da vode računa o unosu masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 47 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 245 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 410 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 23.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 122.5 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 205 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 2 g