Napraviti preliv od maslinovog ulja, usitnjenog belog luka, soka od jednog limuna, seckanog peršunovog lista i bosiljka.
Prepoloviti lepinje i zapeći ih u tiganju, a zatim premazati pripremljenim prelivom.
Na lepinje poređati listove zelene salate, oceđene sardine, polutke čeri paradajza, krastavac isečen na kolutove i crveni luk na listove.
Servirati lepinje na tanjir i poslužiti sa sokom od grejpfruta.
Iako ovaj obrok ima neznatno veći sadržaj masti od preporučenog, zbog kombinacije maslinovog ulja i morske ribe, dominiraju jednostruko i višestruko nezasićene masne kiseline koje imaju pozitivan efekat na organizam.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 615 kcal
Natrijum - 640 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 142 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 307.5 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 2.5 g