Lepinjama odseći gornji deo i izvaditi sredinu.
Kuvanu šargarepu, kisele krastavce, ljutu papričicu, šunku i pečurke sitno iseći, začiniti i izmešati, pa napuniti izdubljene lepinje.
Umutiti jaja i jogurt, pa zatim preliti napunjene lepinje i sve zapeći u rerni na 200*C, oko 10 minuta.
Uz doručak poslužiti sok od grejpfruta.
Umesto uobičajenih namaza koji uvek imaju visok sadržaj masti, mogu se koristiti ”domaći” namazi od povrća kojima možete dodati malu količinu kvalitetnih suhomesnatih proizvoda, ili još bolje, barenog mesa. U tu svrhu može poslužiti meso preostalo od prethodnog dana.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 2 g