Povrće iseckati na sitnije komadiće, dodati oceđenu tunjevinu i krutone.
Posoliti, pobiberiti i sve lagano promešati.
Salatu servirati na tanjir uz crni hleb i sok od grejpfruta.
Poznato je da je masna riba, u koju spada i tunjevina, najbolji izvor omega-3 masnih kiselina. Te polinezasićene masnoće blagotvorno deluju na srce, cirkulaciju, imunološki sistem, i smanjuju rizik od karcinoma prostate. Finski istraživači dodaju i da tunjevina, losos i druge vrste masne ribe sprečavaju gubitak pamćenja i smanjuju mogućnost moždanog udara.
Porcija za odraslu osobu - 525 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1330 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 73 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 262.5 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 665 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 36.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 3.5 g