U činiju staviti tunjevinu i dodati prethodno obaren grašak, kukuruz šećerac, barenu šargarepu isečenu na kockice, peršunov list, biber i ajvar.
Lagano promešati, staviti u činijicu i servirati uz hleb i sok od grejpfruta.
Štedljivo upotrebljavajte so jer konzervisane namirnice u sebi sadrže znatnu količinu natrijuma koji potiče ne samo iz kuhinjske soli, već i iz drugih dodataka poput natrijum-hidrogenkarbonata, natrijum-citrata, natrijum-glutamata koji se koriste u industrijskoj pripremi hrane.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 565 kcal
Natrijum - 1530 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal
Natrijum - 765 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 4.5 g