Klobuke šampinjona ispeći na zagrejanom ulju.
U činijici umutiti jaja, posoliti, pobiberiti i preliti preko šampinjona.
Ispeći omlet, posuti rendanim trapistom i servirati na tanjir.
Preko omleta sa šampinjonima staviti rotkvice i uz doručak poslužiti crni hleb i čašu jogurta.
Ukoliko prilikom pripreme ovog obroka umesto četiri cela jajeta, upotrebite dva cela jajeta i dva belanca smanjićete ukupnu količinu holesterola u porciji, što je naročito značajno za osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da vode računa o njegovom unosu.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1080 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 220 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 540 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 4.5 g