Narendati tikvice i šargarepu, staviti u činiju, dodati kukuruz, promešati i servirati na tanjir.
Po salati poređati kolutove paradajza i crnog luka.
Napraviti preliv od maslinovog ulja, sirćeta i dodatka za jelo i preliti salatu.
Uz šareniš salatu poslužiti integralnu kiflu i sok od pomorandže.
Dodaci jelima predstavljaju mešavinu sušenog povrća i prirodnih začina. Oni dopunjavaju i pojačavaju ukus različitih tradicionalnih ali i savremenih jela – supa, čorbi, variva, mesa, roštilja, ribe ili salata. Ipak, kad god ste u mogućnosti, sami napravite kombinaciju svežih i suvih začinskih biljaka – jer ćete tako biti sigurni da su bez aditiva.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 90 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 305 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 6 g