Jaja prepelice obariti i prohladiti.
U činiju staviti iscepkanu zelenu salatu i rukolu, posoliti, začiniti maslinovim uljem i sokom od limuna i promešati.
Pečenicu sitno iseckati, dodati majonez i kiselu pavlaku, posuti majčinom dušicom, promešati i napraviti dresing.
Listiće slanine zapeći u zagrejanom tiganju.
Salatu servirati na tanjir, preliti dresingom, dodati kuvana prepeličija jaja i slaninu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 568 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 80 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 158 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 127.5 kcal
Natrijum - 284 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 79 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %
Vlakna - 1 g