Papriku iseći na žilijen, staviti u posudu, posoliti, pobiberiti i preliti jogurtom i uljem.
Narendati jaja preko paprike, dodati kačkavalj isečen na kockice, iseckanu mirođiju i promešati.
Salatu servirati i poslužiti uz raženi hleb i sok od višnje.
Uravnotežen obrok, sa usklađenim odnosom masti, belančevina i ugljenih hidrata, kao i obiljem dijetnih vlakana. Osobe koje vode računa o unosu masnoća mogu da smanje broj upotrebljenih žumanaca ili umesto kačkavalja upotrebe sir sa manjom količinom mlečne masti.
Porcija za odraslu osobu - 570 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Natrijum - 895 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 225 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Natrijum - 447.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 112.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 5.5 g