Pileće meso izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Na meso staviti list šunke, papriku i sir, a zatim urolovati. Peći na jednom delu zagrejanog ulja. Na drugu polovinu ulja staviti grašak, kukuruz šećerac i pirinač. Začiniti, promešati i servirati uz rolovano pileće meso.
Paprike možete peći u rerni ili na roštilju, prelivene maslinovim uljem najčešće sa belim lukom. Za pripremu salata od pečenih paprika najbolje su crvene, mesnate paprike. Odlične su u salatama ili kao dodatak nekom jelu.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 695 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 95 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 347.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 47.5 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 1.5 g