Na tanjir servirati rukolu, dodati tunjevinu, isečen čeri paradajz i kapar.
Uz doručak poslužiti crni hleb i sok od grejpfruta.
Rukola spada u grupu lisnatog povrća, jer se za ishranu koristi list koji ima oblik rakete, pa se u engleskom govornom području ova biljka zove raketa (Rocket). To je povrće gorkog i aromatičnog ukusa, koje sadrži puno vitamina C, minerala (posebno gvožđa) i vlakana. Gorčina se povećava sa starošću biljke, pa zato mladi listovi imaju najbolji ukus.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1180 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 3.5 g