Na puteru i ulju propržiti iseckane bukovače i šitake.
Dodati naseckanu pršutu, pobiberiti i po želji posoliti.
Doručak servirati uz raženi hleb i sok od grejpfruta.
Prerada mesa u razne vrste pršuta ima veoma dugu istoriju. Prilikom izbora mesa prednost se daje svinjama mesnatih rasa. Nakon obrade buta, u meso se utrljava so a onda se nakon 7 dana pristupa sušenju. Meso starijih i kasnostasnijih životinja sadrži manji udeo vlage i obezbeđuje proces sušenja i zrenja sa manje rizika.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 1090 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 545 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 6.5 g