U činiju staviti oba brašna i prašak za pecivo.
Sitno iseckati slaninu, šampinjone, bukovače, papriku i kisele krastavce.
Staviti povrće u činiju sa brašnom, dodati jaja i promešati.
Uliti ulje, posoliti, sipati mleko i promešati. Smesu razliti u pripremljenu tepsiju, poravnati kašikom i posuti kukuruzom šećercom.
Staviti pitu da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 30 minuta.
Toplu pitu iseći na kocke i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 466 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 233 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 30.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 0.5 g