Na zagrejanom ulju prodinstati beli luk, dagnje i račiće, pa posle nekoliko minuta dodati oprane i krupno isečene pečurke. Podliti belim vinom i kuvati dok se ne ukuva. Dodati čeri paradajz, pavlaku i začiniti. Kuvati dva minuta, a za to vreme skuvati špagete, ocediti, sipati u tanjir i preliti gotovim sosom.
Bukovače pre upotrebe treba brzo oprati u tekućoj vodi. Ne treba ih ljuštiti, jer se u kori klobuka nalazi veći deo aromatičnih sastojaka. Klobuci se seckaju ili cepkaju po želji, dok je stručak nešto tvrđi od klobuka i treba ga sitnije iseći da bi se lakše skuvao.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 80 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 3 g