Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti iseckan praziluk, dodati isečenu papriku, škampe i naseckan beli luk. Začiniti, dodati soja sos, vino i čili sos. Kuvati oko 5 minuta, promešati, dodati integralne špagete i posuti bademima. Servirati na tanjir , dekorisati i poslužiti.
Poznato je da prevelik unos natrijuma, kod osetljivih osoba, dovodi do povećanja krvnog pritiska. Osobe sa visokim krvnim pritiskom strogo moraju da vode računa o upotrebi soli tokom pripreme ovog jela, jer jedna porcija već sadrži oko polovine dnevno preporučene količine natrijuma.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 1225 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 152 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 612.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 3 g