Zagrejati puter, dodati šampinjone i barene špagete, posoliti i lagano sve sjediniti. Posuti polovinom parmezana, promešati, servirati na tanjir, posuti ostatkom parmezana i iseckanim peršunovim listom.
Sadržaj masti u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti. Posebno je povećan udeo zasićenih masnih kiselina u ukupnom energetskom unosu, što ima nepovoljno dejstvo na kardiovaskularni sistem. Upotrebom maslinovog ulja umesto putera možete popraviti odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina i pripremiti nutritivno kvalitetniji obrok.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 980 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 28.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1.5 g