U činiji pomešati skuvane i proceđene špagete sa polovinom ulja i 2 jajeta.
Testeninu rasporediti u pripremljen kalup i zapeći 7-10 minuta u zagrejanoj rerni na 220*C.
Spanać kratko prodinstati na zagrejanom preostalom ulju. Umutiti preostala jaja, dodati sitan sir, spanać, mleko i začine.
Preko testetine sipati masu, narendati odgore trapist i peći još 30 minuta u rerni.
Pitu prohladiti, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 192 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 96 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 0.5 g