U blender staviti tunjevinu, senf, majonez, kiselu pavlaku, so, kečap i prethodno obarena jaja.
Miksati dok se ne dobije ujednačena masa - pašteta.
Tost iseći na trouglove, premazati paštetom, servirati na tanjir i poslužiti uz sok od grejpfruta.
Jedna porcija ove paštete sadrži preko 40% dnevno preporučene količine natrijuma. Kako sve namirnice koje se upotrebljavaju za njenu pripremu u sebi sadrže određenu količinu natrijuma, nije neophodno dosoljavanje prilikom pripreme.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 1040 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 77 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 520 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 38.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 1.5 g