Na ulju propržiti sitno isečenu papriku i tikvice, dodati iseckan beli luk, ljutu papriku, vlašac, biber i so.
Kratko propržiti, dodati paradajz pelat, dobro promešati i na kraju dodati parmezan.
Hleb iseći na kriške, staviti pripremljenu masu i zapeći u rerni 10 minuta na 200*C.
Sendviče poslužiti sa sokom od grejpfruta.
Kako sok od grejpfruta stupa u interakciju sa medikamentima kao što su lekovi za snižavanje nivoa holesterola u krvi, neki lekovi za sniženje krvnog pritiska, antidepresivi i lekovi protiv anksioznosti, te je pre početka redovne konzumacije grejpfruta potrebna konsultacija sa lekarom.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 4 g