Zagrejati mleko, dodati so i puter i uz stalno mešanje kuhinjskom žicom dodavati palentu.
U kalup sipati skuvanu palentu i ostaviti da se ohladi.
Prašku šunku i crvenu papriku iseći na sitne kocke, dodati kapar i kiselu pavlaku i promešati.
Ohlađenu palentu premazati pripremljenim filom.
Servirati parče torte od palente uz čašu jogurta.
U jednoj porciji ovog obroka krije se polovina dnevno preporučene količine natrijuma. Ukoliko želite da smanjite količinu natrijuma u obroku neophodno je da štedljivo koristite so, pošto ih iz namirnica koje se koriste u pripremi obroka ne mogu izbaciti.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 1225 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 612.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 1.5 g