Umutiti jaja sa belancima, dodati ranije obaren pirinač, iseckanu crvenu papriku, so i biber.
Dobro umutiti i peći omlet u tiganju na zagrejanom ulju.
Na topao omlet narendati trapist, servirati i poslužiti uz crni hleb i sok od jabuke.
Iako je količina holesterola u ovom obroku 220 mg, ne treba zaboraviti da se holesterol u većim ili manjim količinama nalazi u velikom broju namirnica životinjskog porekla. Da bi ukupni dnevni unos bio do preporučenih 300 mg, prilikom planiranja ostalih dnevnih obroka prednost treba dati namirnicama biljnog porekla.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1030 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 220 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 76 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 515 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 2.5 g