Breskve staviti u sokovnik i iscediti sok.
Pulpu od bresaka naliti vodom da ogrezne, kuvati na laganoj vatri dok višak tečnosti ne ispari.
Tost namazati puterom i namazom od bresaka, pa poslužiti sa sokom od ceđenih bresaka.
Breskve mogu da sazreju i nakon berbe, ali se tada ne menja količina šećera u plodu. Nezrele breskve se mogu čuvati u frižideru 10-15 dana u papirnim vrećicama.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 680 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 4 g