Grejpfrut prepoloviti, i ukrasno iseći nožem u cik-cak. Izdubiti sredinu grejpfruta, a meso grejpa staviti u činiju, zajedno sa isckanim breskvama i kupinama. Preliti voće jogurtom, promešati i napuniti korpice od grejpfruta. Dekorisati šlagom i čokoladnim mrvicama. Voćnu salatu poslužiti prohlađenu
Osvežavajuća poslastica na bazi jogurta i voća namenjena je kako deci, tako i svim zdravim, fizički aktivnim članovima porodice. Prilikom pripreme ove poslastice uvek birajte jogurt sa smanjenom količinom mlečne masti.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 31 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 79 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 15.5 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 39.5 %
Vlakna - 1 g