Puter rastopiti i prohladiti. Keks staviti u činiju, dodati mlevene bademe, šećer i rastopljeni puter. Masu umešati i staviti u kalup za pitu i ispeći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. U činiji mikserom umutiti puter i šećer, dodati sir, jaja i naribanu koricu pomorandže. Breskve izvaditi iz soka i dobro ocediti. Masu sa sirom staviti na napola pečeno testo u kalupu, poravnati i preko nadeva poređati polovine breskvi. Posuti breskve šećerom i vratiti pitu u rernu da se peče. Pitu ostaviti da se ohladi u kalupu, a zatim je izvaditi i servirati.
recept by Vesna
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 349 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 174.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g