Toggle Navigation

 

Pita sa breskvama i sitnim sirom

Breskva je osvežavajuće, sočno voće male energetske vrednosti. Breskve su leti vrlo čest sastojak u poslasticama. Ako ih želite da ih ogulite, to ćete najlakše uraditi tako što ćete breskve kratko staviti u ključalu a zatim u hladnu vodu. Nakon toga kožica se vrlo lako može skinuti. Da ne bi potamnile, narezane breskve poprskajte sokom od limuna

Plativoo
Priprema

Puter rastopiti i prohladiti. Keks staviti u činiju, dodati mlevene bademe, šećer i rastopljeni puter. Masu umešati i staviti u kalup za pitu i ispeći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. U činiji mikserom umutiti puter i šećer, dodati sir, jaja i naribanu koricu pomorandže. Breskve izvaditi iz soka i dobro ocediti. Masu sa sirom staviti na napola pečeno testo u kalupu, poravnati i preko nadeva poređati polovine breskvi. Posuti breskve šećerom i vratiti pitu u rernu da se peče. Pitu ostaviti da se ohladi u kalupu, a zatim je izvaditi i servirati.

recept by Vesna

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 349 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 174.5 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 30 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g mlevenog keksa
    • 50 g mlevenih badema
    • 3 kašike smedeg šecera
    • 120 g putera
    • 100 g putera
    • 150 g šećera
    • 500 g sitnog sira od obranog mleka
    • 2 jaja
    • 500 g breskvi iz kompota
    • 1 kašika šećera za posipanje