U posudi usitniti tunjevinu i sardine pa dodati sitno iseckan crni i beli luk i masline.
Sve sastojke dobro promešati i namazom premazati kriške crnog hleba.
Sendviče dekorisati maslinama i paprikom i poslužiti sa čašom jogurta.
So je neophodna za normalno funkcionisanje organizama, ali ne treba zaboraviti da velike količine soli mogu da imaju štetne efekte na zdravlje. Kako konzervirana hrana već sadrži velike količine soli, prilikom pripreme ovog obroka izbegavajte dodatno dosoljavanje hrane
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1350 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 86 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 675 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 3.5 g