Pšenicu oprati, staviti u lonac, uliti vodu i kuvati oko 20 minuta. Nakon toga je poklopiti, pretrpati i ostaviti da odstoji par sati, dok ne upije svu tečnosti i zrno nabubri.
Staviti žito u činije i posuti brusnicama.
Med otopiti u šerpici, dodati usitnjene orahe, a zatim preliti preko pšenice i brusnica.
Uz doručak poslužiti sok od višnje.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 100 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Natrijum - 18 mg
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Natrijum - 9 mg
Vlakna - 5 g