Meso začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i ispeći na malo ulja u gril tiganju.
Na preostalom maslinovom ulju propržiti naseckanu slaninu.
Dodati isečenu pečenu papriku i papričicu, paradajz pire i začiniti crvenom mlevenom paprikom.
Naliti malo vode i kuvati dok tečnost ne ispari, a zatim dodati kuvanu pšenicu, peršunov list i sve promešati.
Servirati na tanjir grilovane svinjske filee sa paprikom i pšenicom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 693 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 346.5 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 2.5 g