Pšenicu prethodan dan potopiti u vodu, ostaviti da nabubri i potom kuvati oko sat vremena. Procediti i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati jogurt i napraviti krem. U krem dodati pšenicu i na kocke iseckane jabuke. Zasladiti, promešati i servirati. Pre posluženja dekorisati kriškama jabuke.
Iako se alergijske reakcije mogu javiti praktično na svaku namirnicu, istraživačke studije o hrani ukazuju na to da je pšenica veoma čest uzrok takvih reakcija. Protein gluten sadržan u njenom zrnu najčešće je odgovoran za poseban vid nepodnošenja hrane - glutensku enteropatiju.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 41 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 20.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 1.5 g