Kuvanu testeninu ohladiti i staviti u dublju činiju. Dodati sitno isečenu mortadelu, kockice mocarele i paradajza, papriku isečenu na štapiće i masline.
Smesu preliti kečapom, začiniti origanom i promešati.
Italijansku salatu servirati na tanjir i poslužiti sa sokom od ceđenih pomorandži.
Čaša osvežavajućeg ceđenog soka od pomorandže ima svega oko 100 kcal, ali zato, dovoljno ugljenih hidrata koji obezbeđuju brzu energiju neophodnu za početak dana. Čaša soka ima dovoljno vitamina C (oko 70 mg) da onemogući deficit ovog značajnog vitamina i da olakša prihvatanje gvožđa iz integralnih žitarica.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1150 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 575 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2.5 g