Zelenu salatu hrastov list iseći na rezance i staviti u dublju posudu.
Sjediniti senf, jogurt, kapar i iseckan peršunov i celerov list.
Salatu preliti prelivom i promešati.
Servirati pripremljenu salatu uz integralni hleb i sok od pomorandže.
Odlično izbalansiran obrok sa visokim sadržajem dijetnih vlakana i bez holesterola, tako da u njemu mogu uživati svi članovi porodice.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 99 g
Ugljeni hidrati (%) - 74 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 49.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 6 g