Tikvice iseći na kolutove, začiniti i izgrilovati na delu zagrejanog ulja.
Feta sir iseći na kocke, dodati iseckani beli luk, posuti origanom i bosiljkom, preliti preostalim uljem i lagano promešati.
Servirati tikvice na tanjir, posuti začinjenim feta sirom i narom i poslužiti uz sok od nara i krišku crnog hleba.
Feta je slan, punomasni sir koji se ne preporučuje osobama sa bolestima srca, dijabetesom ili pak gojaznim osobama na redukcionim dijetama. Međutim, ukoliko fetu zamenite mladim posnim sirom, dobijate obrok u kojem slobodno mogu uživati i osobe sa pomenutim oboljenjima.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1370 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 685 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 22.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 3 g