Staviti testeninu u dublju činiju, dodati tunjevinu oceđenu od ulja, kečap, praziluk, beli luk i čeri paradajz.
Sve lagano promešati, preliti sokom od limuna, pobiberiti i začiniti peršunom.
Servirati tuna salatu na dekorisan tanjir i poslužiti sa crnim hlebom i sokom od grejpfruta.
Tunjevina je najčešće konzumirana morska riba, zahvaljujući, pre svega, popularnosti konzervisane tunjevine. Svežu tunjevinu češće u ishrani koriste priobalni narodi, dok svi ostali u ishrani pretežno koriste na različite načine konzervisano meso tune. Dimljeno, marinirano ili salamureno, ipak, najčešće konzervisano
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 2.5 g