Na umereno zagrejanom ulju dinstati 10 minuta sitno isečene i začinjene pečurke.
Umutiti belanca, dodati ih u tiganj i pažljivo ispeći omlet.
Beli omlet sa pečurkama servirati na tanjir i poslužiti uz zelenu salatu prelivenu sokom od limuna, krišku ražanog hleba i čašu jogurta.
Za upotrebu jaja u bilo kom obliku izuzetno je važno da budu zdrava i sveža. Kada razbijate jaja, svako jaje prvo razbijte nad posebnom posudom i po potrebi razdvojte belance od žumanaca. Tek kada ste sigurni da jaje nije pokvareno, dodajte ga u posudu za mešanje.
Porcija za odraslu osobu - 655 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 327.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 6 g