Toggle Navigation

 

Zapečeni sendviči sa začinskim namazom

Sir mocarela, koji pripada mekim belim sirevima blagog ukusa, zbog velike topivosti se često koristi za izradu pica i toplih sendviča. Mocarela se prodaje u obliku kugli težine oko 100 g i čuva se u sopstvenoj surutki, u frižideru oko 3 dana.

Plativoo
Priprema

Lepinje preseći nožem na polovine. U činijici izmešati puter sa iseckanim začinskim biljem – origanom, bosiljkom i mentom i tim namazom premazati donju polovinu lepinje. Preko namaza staviti kolutove paradajza, listove praške šunke i kolutove mocarele. Posuti biberom i zapeći 10-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Uz sendvič lepinje poslužiti sok od jabuke. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Natrijum - 660 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 71 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Natrijum - 330 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 13 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 35.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 80 g praške šunke
    • 150 g mocarele
    • 200 g paradajza
    • 20 g putera
    • biber
    • origano
    • bosiljak
    • menta
    • 4 lepinje
    • 800 ml soka od jabuke
    • napitak