Lepinje preseći nožem na polovine. U činijici izmešati puter sa iseckanim začinskim biljem – origanom, bosiljkom i mentom i tim namazom premazati donju polovinu lepinje. Preko namaza staviti kolutove paradajza, listove praške šunke i kolutove mocarele. Posuti biberom i zapeći 10-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Uz sendvič lepinje poslužiti sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 660 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 71 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 35.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 1.5 g