Na umereno zagrejanom maslinovom ulju lagano propržiti sitno sečeni beli luk. U sve to dodati napola isečen čeri paradajz. Začiniti origanom i ostalim začinima. Pripremljenim sosom preliti prethodno skuvanu testeninu - trikolore, dodati masline i promešati. Servirati toplo uz salatu od svežih krastavaca sa mirođijom.
Priprema salate: Krastvac oprati i iseći na tanke kolutove. Posoliti i na tren potopiti u blagi rastvor sirćeta i vode. Tako pripremljen krastavac servirati u odgovarajuću činiju i preliti jogurtom u koji je stavljena iseckana mirođija.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 425 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 212.5 kcal
Natrijum - 230 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 2 g