Pančetu iseći na sitne kockice i propržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati pavlaku za kuvanje i žumanca, promešati i kuvati dok ne proključa. Na tanjir servirati testeninu, preliti karbonara sosom, posuti parmezanom i poslužiti toplo.
Još pre 4000 godina pre n.e. u Kini su za izradu testenina koristili pšenično brašno, jaja i vodu. Tek sredinom XVI veka, u italijanskom gradu Đenovi, usvojen je normativ koji se i dan danas koristi i po kojem se testenina pravi samo od pšeničnog brašna i vode.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Natrijum - 1156 mg
Masti - 40 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 20 g
Holesterol - 144 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 578 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 1 g