Na ulju propržiti teletinu isečenu na kocke, dodati iseckani crni luk, pečurke, propržiti i naliti vinom. Ostaviti par minuta da se dinsta, začiniti, dodati vorčester sos, pavlaku i parmezan, promešati i servirati uz prethodno obarenu šargarepu i testeninu.
Obrok bogat belančevinama i životinjskog i biljnog porekla, usled čega je udeo belančevina u energetskoj vrednosti porcije veći u odnosu na postojeće preporuke. Osobe sa hroničnom insuficijencijom bubrega veličinu porcije moraju da usklade sa preporukama dobijenim od svog lekara.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 1095 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 547.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1.5 g