Povrće i biftek iseći na kocke, nabockati na žice za ražnjić, posoliti i pobiberiti i peći u zagrejanom ulju. U činiju narendati krastavac, dodati iseckan beli luk, mirođiju, so i biber. Promešati salatu i preliti jogurtom. Servirati ražnjiće uz tzatziki salatu i krišku raženog hleba.
Osobe koje žele da smanje količinu masnoća u ovom obroku ražnjiće mogu pripremiti i na roštilju. Prilikom pečenja na roštilju prenosnik toplote je vruć vazduh. Zbog kratke temičke obrade preporučuje se da se peku što manji komadi mesa i drugih namirnica.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3 g