Tanke režnjeve polusmrznutog bifteka poređati na rukolu, posuti parmezanom, listićima bosiljka i preliti maslinovim uljem. Jelo dekorisati čeri paradajzom i poslužiti uz crni hleb.
Pesto sos priprema se tako što se sitno iseckan ili mikserom izmrvljen bosiljak (vezica ili dve pune kašike) dobro promeša sa maslinovim uljem.
Porcija za odraslu osobu - 335 g
Energetska vrednost porcije - 524 kcal
Natrijum - 930 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 91 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 167.5 g
Energetska vrednost porcije - 262 kcal
Natrijum - 465 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 45.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3 g