Toggle Navigation

 

Punjene pečurke

Povrće ispunjeno najfinijim nadevima može biti primamljivo predjelo, lagana večera ili pak ukusan prilog jelu. Poseban specijalitet predstavljaju punjene pečurke

Priprema

Pečurkama odstraniti drške, oprati ih i poređati u podmazan pleh. Slaninu sitno iseći i propržiti, dodati joj sitno isečen crni luk, a potom isečene repove pečuraka, šunku i na kraju paradajz. Dinstati dok se ne upije višak vode. Malo rashladiti smesu pa njome puniti šeširiće pečuraka. Po površini staviti izrendan trapist i sve zapeći u rerni na 220 stepeni C, oko 20 minuta. Punjene pečurke servirati uz bareni pirinač i listove zelene salate. Poslužiti uz ntegralni hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 435 g

Energetska vrednost porcije - 405 kcal

Natrijum - 950 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 217.5 g

Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal

Natrijum - 475 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 17.5 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g većih pečuraka
    • 50 g slanine
    • 1 glavica crnog luka
    • 100 g paradajza
    • 100 g šunke
    • 50 g trapista
    • 200 g kuvanog pirinča
    • 2 glavice zelene salate
    • 1 kašika ulja
    • 200 g integralnog hleba
Ključne reči:
pecurke slanina šunka trapist