Pečurkama odstraniti drške, oprati ih i poređati u podmazan pleh. Slaninu sitno iseći i propržiti, dodati joj sitno isečen crni luk, a potom isečene repove pečuraka, šunku i na kraju paradajz. Dinstati dok se ne upije višak vode. Malo rashladiti smesu pa njome puniti šeširiće pečuraka. Po površini staviti izrendan trapist i sve zapeći u rerni na 220 stepeni C, oko 20 minuta. Punjene pečurke servirati uz bareni pirinač i listove zelene salate. Poslužiti uz ntegralni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 4 g