Piletinu iseći i kratko propržiti na zagrejanom ulju. Dodati isečene pečurke, dinstati nekoliko minuta i dodati kukuruz i pasulj. Začiniti, promešati, preliti kečapom i kuvati nekoliko minuta. Tortilje zagrejati u rerni. Na tanjir servirati tortilje, nafilovati ih pripremljenom smesom i poslužiti uz prilog od paradajza.
Tortilje su se, tradicionalno, pripremale od finog kukuruznog brašna još u predkolumbovo vreme. Danas se podjednako prave i od kukuruznog i od pšeničnog brašna, različito u različitim delovima sveta. U svakom slučaju, tortilja je tanka, okrugla palačinka od ispečenog testa koja se puni raznovrsnim smesama.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 6.5 g