Na malo ulja prodinstati sitno isečene pečurke, prohladiti i staviti u dublju činiju. Dodati skuvano mešano povrće i izrendan kuvani krompir. Povrće začiniti, dobro izmešati, po potrebi dodati prezle i rukama formirati valjkaste krokete. Krokete ispanirati u brašnu, jajima i prezli i ostaviti u frižider da se stegnu. Ohlađene krokete lagano ispržiti na zagrejanom ulju. Gotove krokete servirati na tanjir i preliti sosom od jogurta i mirođije.
Da bi pljeskavice bile vazdušastije, masi možete dodati prstohvat praška za pecivo. Masnoću za prženje trebalo bi dobro zagrejati, kako se pljeskavice ne bi lepile za tiganj. Gotove pljeskavice vadite pažljivo i stavljajte na kuhinjski papir, kako bi se upila sva preostala masnoća od prženja.
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 137.5 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 4 g