U 300 ml kipuće vode lagano sipati instant palentu, posoliti i mešajući kuvati dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Na delu ulja kratko prodinstati iseckan praziluk i kad omekša dodati sitno iseckanu slaninu i pečurke. Propržiti, a potom sjediniti sa palentom, promešati i ostaviti da se prohladi. Piletinu odvojiti od kostiju, nafilovati palentom i pažljivo urolati. Rolovanu piletinu staviti u nauljenu alu foliju, uviti i peći u rerni zagrejanoj na 220* C oko 50 minuta. Gotovu piletinu izvaditi iz rerne, prohladiti i iseći na kriške. Servirati vodeničarsko pile uz kukuruz, kriške paradajza i integralni hleb.
Pile će se mnogo bolje i lepše napuniti nadevom ukoliko se prethodno izvade kosti. Za taj postupak biće potrebno dosta umeća ali i kuhinjski pribor: makaze za sečenje peradi, kuhinjske makaze, oštar i šiljat nož za skidanje kosti, nož za sirovo meso i nož za sečenje pečenog mesa (da bi se sprečilo unakrsno zagađenje gotovog, pečenog mesa).
Porcija za odraslu osobu - 525 g
Energetska vrednost porcije - 755 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 150 mg
Belančevine - 55 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 262.5 g
Energetska vrednost porcije - 377.5 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 27.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 5 g