U umućen puter dodati so, žumanca, mleko, brašno, biber i usitnjen peršun. Sve sastojke dobro izmešati, pa dodati karfiol i sneg od belanca. Sipati u puterom podmazanu i mrvicama posutu modlu. Peći u blago zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Puding dekorisati tankim listovima pršute, posuti parmezanom i služiti uz krišku crnog hleba.
Karfiol ima malu energetsku, ali visoku hranljivu vrednost. Zbog veće količine nerastvorljivih dijetnih
vlakana može biti teško svarljiv, što će smetati osobama sa želudačnim i crevnim bolestima.
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 1300 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 265 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 132.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3.5 g